top of page

MER OM OSS
BROGRILLEN

VÅRAN HISTORIA
BROGRILLEN

Faruk Yildiz är en erfaren restaurangägare med en lång karriär i branschen. Han kom till Sverige från Turkiet 1983 och började som diskare på gamla Brobaren. Sen gjordes snabba steg och 1985 var Faruk både pizzabagare, kock och servitör, och året efter (1986) så köpte Faruk hela Brobaren och fastigheten som ligger i början på Köpmanvägen.

 

Efter många år av hårt arbete och erfarenhet insåg han att det var dags för en förändring. Han bestämde sig för att lämna Brobaren och sålde fastigheten för att börja ett nytt äventyr. Men det var svårt att lämna det ställe där han hade byggt upp sitt livsverk. Faruk kände sig fortfarande förknippad med Bro och folket som bodde där. Så han bestämde sig för att stanna och öppna en ny restaurang, Grillbaren. 

 

Grillbaren var en ny början för Faruk. Han ville skapa en plats där alla var välkomna och kände sig hemma. Han ville erbjuda en mängd olika maträtter, från klassiska korvmoj till innovativa rätter med kiosklagade ingredienser. Faruk är en passionerad kock och han ville dela sin kärlek till mat med alla. Grillbaren blev snabbt en stor succé och Faruk vann många priser för sin satsning på sociala medier och engagemang för välgörande ändamål och ungdomars trygghet i orten. 

I samband med att Håkan Söder startade Facebookgruppen ”Tunnbrödsrullens vänner” under år 2019 så började folk vallfärdade till Bro när ryktet om goda tunnbrödsrullar spred sig. Gäster kommer från i princip hela Sverige för att avnjuta en god tunnbrödsrulle med egen kiosklagat mos, värmt smörat tunnbröd och kvalitetsingredienser. Nu med hjälp av kocken Erik Videgård, har Faruk utvecklat fler recept på tunnbrödsrullar för att göra rätten ännu mer spännande. 

 

Under 2021 var det dags för en ny förändring igen, att stänga Grillbaren i de ursprungliga lokalerna på ca 30 kvm. En flytt skedde istället till Bro Centrum 31 till lokaler som har ungefär tio gånger mer gästyta. Inredningen är klassisk amerikansk dinerstil och även köket har fått sig ett rejält lyft vilket möjliggör ännu fler spännande rätter.

 

Välkommen till Brogrillen - där alla är välkomna!

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Följ oss i våra kanaler på sociala medier. Då kan du vara säker på att vara först med att få del av nyheter, tävlingar och erbjudanden. Här nedan kan du se några utav våra inlägg på TikTok, Instagram, Facebook och YouTube.

IMG_2897.JPG

HUR VÄL KÄNNER DU TILL
BROGRILLEN?

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Anmäl dig här för att ta del av våra kommande exklusiva erbjudanden, rabatter, tävlingar, födelsedagar och intressant information direkt till din inkorg!

Tack! Håll utkik i din inkorg för kommande exklusiva erbjudanden, rabatter, tävlingar, födelsedagar och intressant information!